Romee van Oers

Romee van Oers

Nieuwe werken voor de expositie 'De ruimte tussen de dingen' worden binnenkort toegevoegd

Z.T. (Swing feel), 172x152 cm.

Romee van Oers (1993 te Leiderdorp) is in 2016 afgestudeerd aan de AKV Sint Joost in Breda. Ze trok al meteen de aandacht en werd geselecteerd voor de 'Best of Graduates' bij Ron Mandos, 'Jong Talent' bij Galerie Bart en de Bcademie.

Ook werd ze genomineerd voor enkele prestigieuze prijzen zoals de Buning Brongers Prijs en de Kunst aan de Dijk Prijs.

In 2020 won ze de Hermine van Bers beeldende kunstprijs en daarmee een expositie in museum de Lakenhal in Leiden.

Ze is opgenomen in diverse collecties zoals 1ste Kamer der Staten Generaal, BIZA, DELA en aangekocht door diverse musea zoals Belvédère (Heerenveen) en Stedelijk museum Breda.

Samen met twee andere (beroemde) kunstenaars is ze uitgenodigd om een schetsontwerp te maken voor de tijdelijke huisvesting van de Eerste Kamer der Staten Generaal. Zoals we allemaal weten heeft Navid Nuur de eer gekregen om zijn voorstel te realiseren.

In 2023 is ze uitgenodigd om een werk te maken voor de prestigieuze Heilige DrieHoek Biënnale in Oosterhout waar haar werk te vinden was tussen werken van o.a. Folkert de Jong en David Bade. Een jong talent om in de gaten te houden!


De werken van Romee van Oers gaan over de ruimtelijkheid en de handeling van het schilderen. De waarneming van natuurlijke fenomenen vormen het uitgangspunt voor haar werk, bijvoorbeeld de manier waarop iets zich toont door de werking van de zwaartekracht. Door de menselijke grootte van het werk kun je je fysiek verhouden tot het werk wat soms neigt naar een monumentale vorm en soms meer naar een suggestie van ruimte. Elk werk, vaak in één keer op het doek gezet, is het resultaat van een periode van nauwkeurig onderzoek waarin Romee aan de hand van een idee of bepaalde vorm schetsen maakt. Eerder gebruikte vormen evolueren door in andere situaties en geven inzichten voor het maken van nieuw werk.Z.T. (Swing feel), gouache, 45x27 cm.

ZT, 44 x 33 cm Ei-tempera en gesso op linnen in een houten baklijst
2022

ZT, eitempera en gesso op linnen 67x107
2023

Z.T., 205x188 cm. Eitempera op linnen